Uğur Beton, ERP ile üretimde verimliliği artırdı

Uğur Beton, ERP ile üretimde verimliliği artırdı

Bu haber 1548 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Uğur Beton, ERP ile üretimde verimliliği artırdı

Uğur Beton ve Metal A.Ş. üretimdeki kaliteyi ve verimliliği artırmak için kullanmaya başladığı ERP (Kurumsal Kaynak Kullanımı) sistemi ile önemli bir başarıya imza attı.

Endüstriyel denge ağırlıkları üreten Acrete’yi bir dünya markası yapma vizyonu ile çalışan Uğur Beton, artan üretim talebini karşılamak ve üretim süreçlerini iyileştirmek için kullanmaya başladığı ERP yazılımı ile bir yılda yüzde 5 oranında verimlilik artışı yakalamayı başardı.

Uğur Beton ve Metal A.Ş. Muhasebe Müdürü Mehmet Erdoğan, dünya patenti alarak küresel ölçekte üretim yapmayı hedefleyen Acrete markası için şirket organizasyonu yapılanmasını da hızlı bir şekilde gözden geçirerek yeniden planladıklarını söyledi. Manisa’dan dünyanın farklı coğrafyalarına üretim yapmak için gerekli ihtiyaçları adapte ettiklerini ve ilk olarak ERP sistemini kullanmaya başladıklarını belirterek, “Hem üretim süreçlerini düzenlemek hem de iş süreçlerini iyileştirerek verimliliği artırmayı hedefledik. İlk yılda yüzde oranında bir verimlilik artışı sağladık. İkinci yılda hedefimiz yüzde 8, üçüncü yılda ise yüzde 12 oranında verimlilik artışı sağlamak.” dedi.

Geleceğe en önemli yatırım

Mehmet Erdoğan, geleceğe yatırım yapmak üzere stratejik hedefleri belirleyerek çalışmalara başladıklarını, hem kurumsal yapının küresel bir şirket haline gelmesini hem de global üretim yapma kapasitesine bir üretim hattı kurmayı planladıklarını aktardı. Hammadde alımından başlayarak tüm üretim aşamalarından satışa ve kalite kontrole kadar tüm alanları değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çeken Mehmet Erdoğan şöyle devam etti:

“ERP sistemimizi kullanarak üretim, planlama, satın alma vb. fonksiyonların uyum içerisinde ve sistematik bir şekilde çalışması başarılı olmamız anlamına gelmeyecekti. Şirket stratejisi ile de entegre etmemiz gerekiyordu. Bu sebeple de şirket yönetimini de ERP sisteminin tüm gelişimine dahil ettik.

En önemlisi insan

“Dünyadaki tüm şirketler yoğun bir rekabet ortamında çalışıyorlar. ERP sistemleri başlı başına bizi başarıya ulaştıran sistemler değildir. Yeni iş dünyasının çalışma süreçlerini ve mantığını doğru anlayan, nitelikli iş gücü ve buna destek veren bilgi teknolojilerinin doğru biçimde kullanılması başarıyı getirmektedir. Kullandığımız bütün sistemler insan tabanlıdır, doğru işlerde doğru ve yetkin insanlar çalıştırılmalıdır. Şirket stratejisi ve geleceğine inanan, araştıran, geliştiren çalışanlar, her zaman şirketi başarıya ulaştırır.”

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1 BARSAN LOJİSTİK
PRİME NEXT FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation