CANiK 2024 yılında 4 kıtada 14 fuara katılacak, ihracatını katlayacak

CANiK 2024 yılında 4 kıtada 14 fuara katılacak, ihracatını katlayacak

Bu haber 2200 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

CANiK 2024 yılının ihracat hedefleri için hazır. 2023 yılında önemli başarılara imza atan CANiK, yine yoğun bir takvimle yeni yıla başladı. CANiK ve bağlı olduğu SYS Grup Şirketleri 2024 yılında planlı 12’si yurtdışında olmak üzere toplam 14 uluslararası fuara katılım için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. İlk durak 23-26 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleşecek, hafif silah pazarının dünyadaki en büyük fuarı olan ve her yıl geleneksel olarak Las Vegas’da yapılan SHOT Show olacak.

Türkiye,  dünyada son yıllarda daha da büyük önem kazanan savunma sanayinde, rekorlar kırmaya devam ediyor. 2023 yılını tarihi ihracat başarısı ile tamamlayan Türkiye,  ilk kez ihraç edilen ürünlerle de dikkatleri üzerinde topladı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün sosyal medyadaki açıklamasına göre 2023 yılında Türkiye savunma sanayii ihracatı 5.5 milyar doları aşarak yeni bir rekor kırdı. Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK de Türkiye İhracatçılar Meclisinin verilerine göre savunma sanayi ihracatında ilk 10’da yer alarak, önemli bir başarı sağladı. CANiK 2024 yılı ihracat hedefleri için de hazırlıklarını tamamladı. CANiK ve bağlı olduğu SYS Grup Şirketleri 2024 yılında planlı 12’si yurt dışında olmak üzere toplam 14 uluslararası fuara katılım sağlayacak. İlk durak hafif silah pazarının dünyadaki en büyük fuarı olan ve her yıl geleneksel olarak Las Vegas’da yapılan SHOT Show olacak. 

‘Savunma sanayii ihracatında ilk 10’da yer alıyoruz’

 

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Dünyada savunma sanayi alanında dikkat çekici bir gövde gösterisi hakim. Yakın coğrafyalarda savaş ve çatışmaların yüksek olması, global anlamda ülkeler arası bloklaşmanın artması ile beraber savunma ve askeri alanda bütçelerin devletler tarafından artırılması da pazarın büyümesine ve sektöre olan talebin artmasına neden oluyor. Tüm bu etmenlerle birlikte son yıllarda yeni girişim ve gelişmelerin ivme kazandığı Türk savunma sanayii sektöründe, 2023 yılı ihracatı adına rekor düzeyde yurt dışı satışlar gerçekleştirildi. Aynı şekilde yurt içinde ülke savunmasına ayrılan bütçenin de geçtiğimiz yıla göre artırıldığını ve şirketlerin teşviklerle desteklendiğini izledik. Bunların etkisi ile 2024’ün ihracat ve teknolojik gelişmeler için sektör adına önemli bir yıl olmasını bekliyoruz. CANiK’in bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma(SYS) Türkiye savunma sanayii ihracatında bir kez daha ilk 10’da yer alırken bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ürünlerle global rekabette de ülkemiz adına söz sahibi şirketler arasında yer alıyoruz. Yüksek teknolojili ve katma değerli ürünlerimizle hedefimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. ABD’de 23-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek SHOT Showda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ayrıca, etkinlik boyunca ziyaretçileri heyecanlandıracak pek çok sürprizimiz de olacak.” dedi.

 

CANiK Ocak ayında Las Vegas’da gerçekleşecek SHOT Show’un ardından, Şubatta da Suudi Arabistandaki World Defence Show ve Almanyada Enforce Tac ve IWA fuarlarına katılacak. Yıl boyunca devam edecek yurtdışı fuarlar kapsamında CANiK; ABD, Fransa, Afrika, Malezya, Polonya ve Pakistan gibi ülkelerde yerini alacak.

 

 Samsun Yurt Savunma (SYS) Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık ta ana üretim tesisleri bulunan ve sahipleri Türk olan global bir savunma sanayi şirketidir. SYS, devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz Silah Projesinin Samsun ayağının temsilcisi olarak 1998 yılında kuruldu. Aradan geçen yılda SYS; CANiK markasıyla silah, silah aksesuarları, silah sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türk savunma sanayinin önemli kuruluşlarından biri haline geldi. Merkezi İstanbulda bulunan SYS, Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 100 bin ve ABD’de 20.000 metrekare kapalı alanda kurulu dört tesisinde 950 çalışanı ile üretimini sürdürüyor. Aral Ailesi tarafından yönetilen SYS, hafif silah pazarında CANiK markasıyla adını dünyaya duyurdu. SYS Türkiye'deki tesislerinde yıllık 450 bin adet tabanca, 6000 adet uçaksavar, 250 adet orta kalibre top ve bu silahların atış kontrol sistemlerini üretiminin yanı sıra Amerika'daki tesislerinde yıllık 150 bin adet tabanca üretimi gerçekleştiriyor. Ayrıca dünyanın 24 ülkesinin ilgili kurumlarınca 'devlet ihalesi kapsamında' resmi silah olarak tercih ediliyor. Üretiminin yüzde 95’ini 70 ülkeye ihraç eden firma, 2010 yılından beri ABD’deki faaliyetlerini, kurduğu CANiK USA firması üzerinden yürütüyor; 2020 ve 2021 yıllarında dünyadan Amerika’ya en çok tabanca ihraç eden üçüncü firma oldu ve 2021 yılında SSB tarafından Türkiye’nin Namlulu Silahlar kategorisinde en büyük ihracatçısı olarak ödüllendirildi. Özgün yerli tabancadan, milli uçaksavar üretimine kadar birçok yerli ve milli savunma sanayi projesinin partneri olan SYS, dünya çapında bir savunma sanayi şirketi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1 BARSAN LOJİSTİK
PRİME NEXT FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation